Paslanmaz Çelik Ömrü

Paslanmaz Çelik’in Ömrü Ne Kadar?

Paslanmaz çelik ömrü oldukça uzun olduğu için gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Paslanmaz çelik yüzde 10 oranında karbon içeren özel bir çelik türüdür. Bu çelik paslanmaz özellikte olduğundan kendini yenileyebilmektedir. Paslanmazlık süresi uzun ve  maliyet de minimum seviyededir.  İnsan hayatının hemen her alanında paslanmaz çelik kullanıldığı bilinmektedir. İlk zamanlarda genellikle endüstriyel alanlarda kullanılan paslanmaz çelik günümüzde hemen her sektörde kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik gıda ve inşaat alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Sağlam bir yapısı vardır. Gıda alanında hijyenik kullanım sağlar. Temiz ve şık görünüme sahiptir. Bütün avantajlı özellikleri onu kullanım için ideal kılar.

Paslanmaz Çelik Temizliği

Paslanmaz çelik temizliği kolay olduğu için tercih edilir. Normal temizlik ürünlerini kullanarak paslanmaz çelikleri temizlemek mümkündür. Sabun tozları ve deterjanlar tercih edilebilir. Bu ürünler paslanmaz çelik yüzeyinin zarar görmesine neden olmazlar. Ancak bu kimyasalların yine de paslanmaz çelik yüzeyinde çok uzun süre kalmadığından emin olmanız gerekmektedir. Paslanmaz çelik, etkili yıkamanın gerektiği alanlarda gereksinimleri arzu edildiği gibi karşılamaktadır. Mutfak aletlerinde, dekorasyon alanında paslanmaz çelikler rahat temizlendiği için sevilerek tercih edilir. Özellikle iç yüzeyi paslanmaz olan borular sıvı ürünlerin kolay ve temiz şekilde aktarılmasına yardımcı olur. Süt ürünlerinin üretim yerlerinde paslanmaz çelikler tercih edilebilir.

Paslanmaz Çelik Avantajları Nelerdir?

Paslanmaz çelik avantajları sayesinde çok farklı alanlarda kullanılabilir. Avantajların başında şunlar yer almaktadır:

  • Göze hitap eden estetik ürünlerdir.
  • Temiz ürünlerdir.
  • Sağlam ve uzun ömürlü kullanıma uygundur.
  • Geri dönüştürmüş malzemeden üretilmiştir.
  • Neredeyse her sektörde kullanıma uygundur.
  • Damgalama, kaynak, lehimleme, bükme gibi işlemler için idealdir. Çalışması kolaydır.
  • Mekanik özellikleri iyidir.
  • Düşük sıcaklıklarda süneklik ve iyi mukavemet özellikleri sağlar.
  • Sürünme ve oksidasyon direnci yüksek olan ürünlerdir.
  • Aşındırıcı ortamlarda bile korozyona karşı dirençlidir.

Paslanmaz Çelik Geri Dönüşümlü müdür?

Paslanmaz çelik geri dönüşümlü çelik hurdalardan imal edilmiş olduğundan doğa dostudur. Bu özelliği sayesinde çeliğe dünyadaki en yeşil malzemelerden bir tanesi adı verilmiştir. İnşaat sektöründe reel geri kazanım oranı yüzde 100 yakındır. Suyla temas etmesi halinde etkisiz olur. Sızma yaparak diğer bileşimlerin bozulmasına neden olmaz. Cephe, yağmur suyu geri kazanım sistemleri, çatılar gibi olumsuz hava koşullarına maruz kalan alanlarda paslanmaz çelik harika bir seçenektir. Paslanmaz çelik ömrü uzundur bu nedenle sürdürülebilir yapı gereksinimlerini karşılamaktadır. Etkili seçim yapılması halinde rakipsizdir ve bir ömür kullanımı garanti eder.

Paslanmaz Çelik Türleri Nelerdir?

Paslanmaz çelik türleri toplamda 3 sınıfta ele alınmaktadır. Bunlar dubleks çelik, östenitik çelik ve ferritik çeliktir. Dubleks çelik diğer paslanmaz çelik özelliklerini de karşıladığı için bu isimle anılmaktadır. Her iki özelliği bir arada taşır ve diğer paslanmaz çeliklere kıyasla korozyon direnci daha yüksek olur. Paslanmaz çelik türleri arasında östenitik çelik en yaygın kullanıma sahip olandır. Genellikle kimya, gıda ve eczacılık alanında kullanılmaktadır. En önemli özelliği paslanmaz çeliklerde olumlu olan manyetik olmamasıdır. Paslanmaz çelik Türleri arasında ferritik çelikler, paslanmaya karşı daha az dayanıklı olurlar. Çok sevilmeyen bir özellik olmakla birlikte manyetik özelliktedirler. İçine farklı elementler eklenerek manyetik özelliklerinin artırılması ve azaltılması mümkündür. Çeliklerde seçimi doğru yaptığınız zaman az maliyetli ve sorunsuz kullanımı garanti edersiniz. Sadece fiyatı baz alarak seçim yapmamaya mutlaka çeliğin kullanıldığı alanların özelliklerini de dikkate almaya önem verin. Mekan sıcaklığından, asit ve baz dengesine varana kadar bütün özellikleri ele aldığınızdan emin olarak hareket edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Formu Doldurun, Sizi Arayalım